Güncel Duyurular
BOLUM HAKKINDA
Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü lisans programında, 2002 yılından bugüne kadar faaliyet göstermektedir. 2008 yılında II. öğretim programı açılmış ve öğrencilere 4 yıllık öğretim süresi boyunca ağaç malzeme bilgisi, İç mimari tasarımı, Bilgisayar destekli tasarım, atölye uygulamaları ve mesleki el becerilerini geliştirmek amacıyla farklı dersler verilmektedir. Bölüm bünyesinde 1 uygulama atölyesi,1 mekanik test laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

Bölümümüz bünyesinde 2 Yardımcı Doçent, 2 Araştırma Görevlisi ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elamanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Mezun olan öğrencilerimiz mimari bürolarda tasarımcı, seri üretim yapan fabrikalarda yönetici, orta ölçekli işletmelerde idareci veya orta kademede yönetici olarak çalışabilmekte veya Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak  görev alabilmektedirler.

Uluslararası alanda  üst düzeyi yakalamak ve bilimsel çalışma yoğunluğunu artırmak amacıyla Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümünde 2008 yılında doktora programı açılmıştır. Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümünde ulusal TUBITAK, DPT projeleri ve uluslararası (JAPON PROJESİ), Avrupa Birliği eğitim programlarından LEONARDO DA VINCI, GRUNDTVIG ve ERASMUS gibi öğrenci ve öğretim elemanı değişimi projeleri gerçekleştirilmektedir.

Bölümümüz tarafından gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine katkı sağlayan en önemli projeler “Tarihi Safranbolu Evleri Korumacılığı ve Restore Edilebilirliği” projesi Japon Hükümeti tarafından Türkiye çapındaki 64 proje arasında birinci seçilerek, yaklaşık 800.000 YTL’ lik ödüle layık görülmüştür. Bunun yanında “Borlu Bileşiklerin Lamine Ağaç Malzemenin Mekanik Özelliklerine Etkisi” DPT Araştırma Projesi (147 000 YTL bütçeli) ile bilim ve ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli projeler gerçekleştirilmiştir.

Web Sitesi İle İlgili Görüş ve Önerilerinizi resen@karabuk.edu.tr adresinden Arş.Gör.Raşit ESEN'e  bildirebilirsiniz.