talaşlı üretim

Talaşlı Üretim Eğitimi A.B.D. de ögrencilerin almis olduklari egitimde iki amaç hedeflenmektedir. Birincisi, mezun olduktan sonra ögretmen olacaklarin iyi bir egitimci olmasi için, gerek pedagojik gerekse bilimsel ders alt yapisinin tamam olmasi saglanmaktadir. Ikincisi, mezunlarin piyasa kosullarinda kendi islerini kurabilmeleri yada bir firmada çalisabilmeleri için piyasanin ihtiyaci olan konularda gerekli teorik ve pratik alt yapinin olusturulmasina çalisilmaktadir. 

Ögrencilerin Bilgisayar Destekli Tasarim ve Bilgisayar Destekli Imalat konularinda yetismelerine çalisilmaktadir. Bunlar iyi bir imalatçi ve iyi bir tasarimci uzmanligidir. CAD/CAM konusunda en son sürüm olan (Pro-Enginer, AutoCAD, Mechanical Desktop, inventor) gibi programlar ögretilmektedir.Bunlarin yaninda Temel Imalat yöntemleri ve ileri derece CNC tezgahlari operatörlük deneyimleri verilmektedir. 

Talaşlı Üretim Eğitimi A.B.D. müfredatı için tıklayınız.


13 Kasim 2009 tarihli ve 27405 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2009/15546 sayılı Bakanlar Kurulu kararına gore Teknik Egitim Fakülteleri kapatılmıstır.